Волонтери-доброї волі

Волонтери – люди доброї волі

5 грудня — Міжнародний день волонтера. Цей день відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця. Згідно статистичних даних по всьому світові нараховується близько 140 мільйонів волонтерів, що допомагають на безоплатній основі всім людям, які цього потребують.

До Міжнародного дня волонтерів в бібліотеці Ліцею № 4 підготовлено виставку книжкових видань про волонтерський рух.

Для здобувачів освіти 4-х класів проведено виховний захід «Волонтери – люди доброї волі». Діти ознайомилися з історією виникнення волонтерського руху, дізналися про девіз волонтерів, їх емблеми, що він засновується на добровільності, співчутті, а також на глибокій повазі до всіх людей.

Почули і про волонтерську діяльність Матері Терези, Принцеси Діани, про громадську організацію Червоного хреста, про Н. І. Оржевську, про волонтерів в Україні на час Революції Гідності і початок війни на Донбасі.

Діти взяли активну участь в бліц – опитуванні “Чи можеш ти бути волонтером?», вони жваво обговорювали проблеми охорони навколишнього середовища, своїх «братів» менших (котиків, собак) та інше.

Підсилив сприйняття теми вдало підібраний мультимедійний супровід, тематичний відеоряд з об’єднучою назвою: “Твори добро! Добро добром повернеться”.

Валентина Михацька, бібліотекар І категорії

/Files/images/2021-2022_nr/mihatska/изображение_viber_2021-12-06_10-36-30-986.jpg /Files/images/2021-2022_nr/mihatska/изображение_viber_2021-12-06_10-36-07-038.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 120