Всесвітній день книг і авторського права

23 квітня це один із знакових днів у нашому міжнародному календарі. Талант письменника, уміння висловити свої почуття і переживання, думки і образи, події і відносини, сказати і бути почутим, знайти розуміння і відгук у серцях вдячного читача - це мета будь-якого автора. Дата святкування Всесвітнього дня книг та авторського права була прийнято на щорічній Генеральній конференції ЮНЕСКО 1995-го року, що проходила в столиці Франції Парижі, також в цей день можна отримати Премію Всесвітньої організації ЮНЕСКО за пропаганду кращих ідеалів толерантності і терпимості в дитячій і юнацькій літературі.

Книга - це незамінний носій інформації. Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми торкаємося до справжніх творчих досягнень та розуміння краси людства, саме книга є певним вікном у просторі і часі, що відкриває перед нами різні цивілізації і соціальні культури, історичні повороти і неминучий прогрес.

Для здобувачів освіти в бібліотеці Ліцею № 4 оформлено добірку літератури «23 квітня – Всесвітній день книги і авторського права», підготовлено презентацію «Історія виникнення книги».

/Files/images/2021-2022_nr/vsesvtny_den_knig__avtorskogo_prava/image003.jpg В цей тривожний воєнний час хочеться бути корисним та підтримати один одного.Йдеться про книжку «Мінна безпека не без ПЕКа» від видавництва «Ранок», яку Міністерство реінтеграції спільно з видавництвом «Ранок» розмістили у відкритий доступ видання для дітей про мінну безпеку.

Сюжет книжки допомагає максимально просто розкрити складну тему у вигляді коміксу. А дії головних героїв у ситуаціях, пов’язаних з мінами чи вибухонебезпечними предметами, стають взірцем для наслідування. Розміщені у книжці інформаційні плакати допоможуть краще запам’ятати, що робити, якщо знайшли міни, вибухонебезпечні чи підозрілі предмети.

Крім того, за QR-посиланнями можна перевірити свої знання або переглянути корисне відео. Інтерактивність книжки допоможе в ігровій формі легше засвоїти матеріал.

При можливості можна почитати посібник за рекомендаціями психолога Світлани Ройз "Супергерої безпеки"/Files/images/2021-2022_nr/vsesvtny_den_knig__avtorskogo_prava/image005.png

Валентина Михацька, бібліотекар І категорії

Кiлькiсть переглядiв: 103