Зустріч професійної спільноти вчителів початкових класів Звягельської міської територіальної громади на тему «Тематичні дні в початковій школі»

24 січня 2023 відбулася чергова зустріч професійної спільноти вчителів початкових класів Звягельської міської територіальної громади на тему «Тематичні дні в початковій школі»

Тематичне навчання – це навчання на основі інтеграції змісту навчального матеріалу з різних навчальних дисциплін навколо однієї теми.

В Україні впроваджуються різні моделі тематичного навчання в початковій школі. За цими моделями тема вивчається впродовж:

  • дня – тематичний день;
  • тижня – тематичний тиждень;
  • декількох тижнів – тематичний блок.

Вчителі початкових класів Ліцею №4 Звягельської міської ради Заїка Ірина Петрівна, Купріянчук Оксана Миколаївна, Бонковська Людмила Францівна поділились практикою організації освітнього процесу в рамках тематичних днів.Тематичні дні об’єднують блоки знань з різних навчальних предметів, тем навколо однієї проблеми з метою інформаційного та емоційного збагачення сприймання, мислення, почуттів учня.

Така форма освітньої діяльності забезпечує формування в молодших школярів цілісної картини світу, здатності сприймати предмети і явища різнобічно, системно, емоційно, сприяє поглибленню та розширенню знань учнів, діапазону їх практичного застосування.

Педагоги Ліцею №4 поділилися порадами як підготувати тематичний день; показали як поєднати блоки знань навколо однієї теми та підібрати наочність, фотозони, цікаві матеріали та різні форми роботи для створення атмосфери, пов’язаної з тематичним днем, що дасть можливість досягнути збалансованості у сприйманні інформації різних освітніх галузей та створити психологічно комфортну атмосферу навчальних занять.

/Files/images/2022-2023nr/tematichn_dn_v_pochatkovy_shkol/11-min.jpg/Files/images/2022-2023nr/tematichn_dn_v_pochatkovy_shkol/12-min.jpg/Files/images/2022-2023nr/tematichn_dn_v_pochatkovy_shkol/18-min.jpg/Files/images/2022-2023nr/tematichn_dn_v_pochatkovy_shkol/изображение_viber_2023-01-25_12-56-34-114-min.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 30