У школі проходили заходи в рамках Всеукраїнського тижня права

З 5 по 9 грудня у спеціалізованій школі №4 проходили тематичні заходи в рамках Всеукраїнського тижня права «Я і закони моєї держави.» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Класні керівники 1-11 класів взяли участь у психолого-педагогічному семінарі на тему: «Робота з важковиховуваними учнями та з дітьми «групи ризику». Присутні разом із заступником директора школи з виховної роботи Ольгою Антонівною Кубашевич та практичним психологом школи Альбіною Анатоліївною Колесник обмінялися досвідом роботи, визначалися щодо дій педагога у ситуаціях «Похвала: лаяти не можна хвалити!?» Колесник А.А. надала поради вчителям щодо спілкування з «проблемними підлітками». На шкільних стендах учні могли познайомитися із змістом Конвенції прав дитини, оновленими матеріалами «Інформаційно-правового куточка» та стенду «Я і закони моєї держави». Свої творчі здібності та відповідні знання школярі 5-10 класів проявили під час загальношкільного конкурсу «Реклама наших прав і обов’язків», виставки плакатів і малюнків «Світ моїх прав».

Морально - правова експрес-гра «Подорож країнами закону» проводилася для учнів 6-7 класів. Найкращий результат здобули учні 6-Б та 7-А класів. У шкільній бібліотеці діяли виставки літератури , присвяченої Всесвітньому дню прав людини. Вихованці груп продовженого дня відвідали бібліотечну вітальню, де дізналися про «Про серйозні речі» - права і обов’язки дитини.

Насиченим на виховні заходи був четвер 8 грудня. Цього дня команди 9-х класів демонстрували знання норм права під час правознавчого квесту «Шляхами прав і обов’язків». Пізнавально і цікаво пройшли виховні години на теми: "Великі права маленької людини"(1-4 класи), "Правила в твоєму житті"(5-9), «Школа прав і обов’язків»(10-11), де учні пригадали Правила для учнів, проаналізували відповідність своєї поведінки у школі нормам цього документу. Відеолекторій «Права і обов’язки учнів» для учнів 3-5 класів, схильних до девіантної поведінки проведено соціальним педагогом школи Чачиною С.В. Заступник директора школи Кубашевич О.А. роз’яснила молодшим школярам особливості дисциплінарної відповідальності дітей.

До імпровізованої юридичної вітальні для участі у діалозі «Якщо тобі немає 18» були запрошені учні із «груп ризику». На їхні запитання відповідав головний спеціаліст Служби у справах дітей міської ради Сергій Володимирович Трофимчук. Він провів також профілактично-роз’яснювальні бесіди із учнями школи, позбавленими батьківського піклування. Учні 9-10 класів під керівництвом вчителів історії і правознавства Дереженко О.М. та Мартинюк Т.В. організували фестиваль учнівських презентацій «Знаємо та реалізуємо свої права» та переглянули фільм «Як запобігти торгівлі людьми».

9 грудня під час Всеукраїнського уроку на тему «Права людини»з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини старшокласники розповіли учням про права людини. Протягом тижня соціальний педагог школи Чачина С.В. разом із класними керівниками відвідали вдома деяких учнів школи із «групи ризику» з метою спілкування із батьками та опікунами, контролю за дотриманням прав дітей у сім’ях, огляду їх умов життя та виховання.


Галерея "Всеукраїнський тиждень права"

Кiлькiсть переглядiв: 1167