Вифлеємський вогонь у четвертій школі

12 січня члени місцевої скаутської організації, серед яких учень нашої школи Роман Мороз, принесли до школи Вифлеємський вогонь. Зустріли гостей директор школи Валентина Анатоліївна Сільвертюк та представники учнівського і педагогічного колективу. Далі вогонь мали змогу запалити всі бажаючі, щоби він став учасником родинної вечері напередодні Нового року за старим стилем.

Довідка: Вифлеємський вогонь постійно горить у Вифлеємі, в яскині, місці народження Ісуса Христа, як спомин про прихід на землю Христа - нашого Спасителя - котрий є символом Любові і Миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає сил, сподівання і надію. Вифлеємський вогонь приходить до нас за допомогою "скаутської естафети", котру започаткували Австрійські скаути, які запалюють свої свічечки у Вифлеємі і розповсюджують Світло як символ миру, любові, братерства, єдності скаутів всього світу. Додаються до цього Різдвяні вітання і побажання. В скаутському поясненні палаючий вогник символізує очікування, в період посту, означає повну жертовність. Світло є символом випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно, цей промінчик, це солідарність зі всіма, хто є далеко, солідарність з убогими, поєднанням з Христом, котрий народився в убогості.

По Україні його поширюють члени Пласту - Національної Скаутської Організації України (пластуни). Пластуни передають цей вогонь до церков, звідки він поширюється до парафіян.

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинців, лікарень, щоб ті, що перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану - до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

/Files/images/2018_novini/viflemskiy_vogon_u_chetverty_shkol/IMG_3852.jpg/Files/images/2018_novini/viflemskiy_vogon_u_chetverty_shkol/IMG_3857.jpg/Files/images/2018_novini/viflemskiy_vogon_u_chetverty_shkol/IMG_3868.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 516