Зустріч з учнями в «Бібліотечній вітальні» під гаслом «Читаємо українське»

В сучасному світі, на жаль, багато підлітків поступово забувають про книги, оскільки переконані в тому, що їх легко може замінити телебачення та Інтернет. Але хіба це правильно? Чому ми забуваємо про естетичне задоволення? Комп'ютер ніколи не зможе передати відчуття перегортання сторінок.

Д. Дідро якось написав про те, що люди перестають мислити лише в тому випадку, коли перестають читати. І це дійсно правильне твердження. Кожна людина прекрасно розуміє, що читання розширює кругозір, підвищує інтелектуальні здібності, змушує мислити й аналізувати .

З метою популяризації сучасної української літератури серед юнацької аудиторії, 11 січня 2018року відбулася зустріч з учнями 8-А класу в «Бібліотечній вітальні» під гаслом «Читаємо українське».

Розпочали зустріч біля стенду, де представили твори корифеїв української літератури (І.Котляревський,І. Франко, І. Нечуй-Левицький, Панас Мирний таін.), а також сучасних авторів (В. Малик, Л. Денисенко, С. Талан, М. Матіос, м. Кідрук та ін).

Учні розглянули книжкову виставку «Моя вишнева Україна, мій рідний, найсвятіший краю», де зібрані книги сучасних українських письменників, серед яких книга письменника Миколи Хомича, який проживав у м. Новоград-Волинський.

Учні переглянули презентацію «10 книг сучасних українських письменників». А саме: “Новенька та інші історії” (Оксана Сайко), “Не такий” (Сергій Гридін), «Солоні поцілунки» (Ольга Купріян), «Як я руйнувала імперію» (Зірка Мензатюк), «Кавярня на розі» (ОксанаСайко), «Інший дім» (Оксана Лущевська), «Арсен» (Ірен Роздобутько) та інші, послухали вірші про Україну сучасних поетів: Анастасії Дмитрук, Наталії Крісман, Олександра Кобилякова та інші.

Завершили зустріч словами Тіни Кароль: «Читайте, навчайтеся, співайте, любіть Україну. Прославляйте землю, яка вас ростить».

Сподіваємось, що школярі змінять уявлення про нудне читання та перейдуть в категорію «читачів-любителів».

/Files/images/2018_novini/zustrch_z_uchnyami_v_bblotechny_vtaln_pd_gaslom_chitamo_ukranske/DSCN4977.jpg/Files/images/2018_novini/zustrch_z_uchnyami_v_bblotechny_vtaln_pd_gaslom_chitamo_ukranske/DSCN4981.jpg/Files/images/2018_novini/zustrch_z_uchnyami_v_bblotechny_vtaln_pd_gaslom_chitamo_ukranske/DSCN4984.jpg

/Files/images/2018_novini/zustrch_z_uchnyami_v_bblotechny_vtaln_pd_gaslom_chitamo_ukranske/DSCN4985.jpg/Files/images/2018_novini/zustrch_z_uchnyami_v_bblotechny_vtaln_pd_gaslom_chitamo_ukranske/DSCN4990.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 504