"Кращі друзі й помічники, розумні книги-словники"

Книга займає значне місце в нашому житті і є могутньою надихаючою силою для кожного із нас.Незважаючи на те, що ми живемо в добу комп’ютерів та телебачення й основну інформацію отримуємо саме з них, навіть найновіші інформаційні технології ніколи не зможуть зменшити роль книги в житті людини. Ніякий комп’ютер не зможе ознайомити дитину зі світом так , як книга. Книга – вічна і неповторна.

Найважливіше завдання шкільної бібліотеки ліцею №4 міста Новоград-Волинського – давати підростаючому поколінню глибокі і міцні знання з основ наук, виробляти навички і вміння застосовувати їх на практиці . Вирішальну роль у цьому процесі відіграє книга, її виховний вплив на підростаюче покоління . У плані розв’язання цієї проблеми одним з найважливіших завдань бібліотеки є прищеплення школярам навичок бібліотечно – бібліографічної грамотності та проведення бесід, консультацій, повідомлень, бібліотечних уроків, практичних занять.

14 березня з учнями 5 класів в бібліотеці проведено бібліотечний урок"Кращі друзі й помічники, розумні книги-словники», метою якого було ознайомлення учнів зі словниками, як одним із видів довідкової літератури; удосконалення навичок пошукової роботи, зорової пам’яті, зв’язного мовлення; виховання любові і поваги до рідної мови та до читання.

Діти познайомилисяз довідниками, енциклопедіями, словниками які є в бібліотеці, частково навчилися ними користуватися, закріпили знання про структуру книги, подивилися відео-огляд про довідкову літературу.

Діти ще раз з'ясували, яке значення грає книга в нашому житті, для чого вона необхідна людині й ще раз навчились користуватися нею. Адже «Сьогодні відвідувач бібліотеки – школяр, а завтра – надія й майбутнє України.»

Михацька В.Я., бібліотекар I категорії

Кiлькiсть переглядiв: 448