Всеукраїнський день бібліотек

30 вересня — найчитальніший день року, адже у 1998 році Президент України підписав Указ, яким затвердив Всеукраїнський день бібліотек.

Бібліотеки - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань. Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. У них працює понад 52 870 співробітників, а послугами книгосховищ користуються більше 17 мільйонів 490 тисяч читачів.

Безсумнівно, зараз можна завантажити й купити практично будь-яку книгу, але! По-перше, усіх книг не купиш, а в бібліотеці їх можна взяти абсолютно безкоштовно. А по-друге, в бібліотеці є особлива, чарівна «книжкова» атмосфера, яка об’єднує однодумців.

До речі, Всеукраїнський день бібліотек — відмінний привід відвідати бібліотеку, дізнатися, що з’явилося з новинок, взяти улюблену книгу.

Бібліотека Ліцею№4 проводить День відкритих дверей, екскурсії для першокласників, п’ятихвилинки та чекає своїх читачів. Адже читати не шкідливо, шкідливо не читати.

Валентина Михацька, бібліотекар І категорії

Кiлькiсть переглядiв: 198